Exit-readiness scan (verkoopklaar maken)

U bent aan het nadenken over de verkoop van uw onderneming. Vanzelfsprekend wilt u zich hierop optimaal voorbereiden om zo de beste deal te realiseren en verrassingen tijdens een verkoopproces te voorkomen. Wanneer en waar moet u beginnen? Welke zaken beïnvloeden de waarde van uw onderneming? En hoe ziet het gehele proces eruit?

De specialisten van Rembrandt Fusies & Overnames kunnen u helpen bij de voorbereiding op een verkoopproces. Door vooraf goed na te denken over de verkoop van uw onderneming kunnen er aspecten aan het licht komen die mogelijk nog wat aandacht behoeven of nog verder verbeterd kunnen worden. Dit noemen wij een exit-readiness scan, waarbij er specifiek voor uw onderneming een op maat gemaakte analyse wordt gemaakt.

Hier kunnen bijvoorbeeld de volgende zaken aan de orde komen:

Overzicht van belangrijke waardebepalende elementen (positief en negatief) voor uw onderneming en welke stappen u kunt zetten om dit te optimaliseren; 

analyse van de kwaliteit van aanwezige (financiële) informatie; en

inzicht in overige aandachtspunten, bijvoorbeeld op juridisch of fiscaal gebied. 

Indien gewenst kan er, in aanvulling op de exit-readiness scan, een indicatieve waardebepaling van uw onderneming worden uitgevoerd. Ook is het mogelijk om kopersgroepen in kaart te brengen en een eerste inventarisatie te maken van potentiële kandidaten.

Wij raden u aan om ruim van tevoren te starten met de voorbereidingen op een verkoopproces. Zo geeft u uzelf de tijd om aan de slag te gaan met eventuele aandachtspunten die uit de exit-readiness scan naar voren komen. Zo kunt u daadwerkelijk waarde vermeerderen en verrassingen tijdens een verkoopproces voorkomen. Dit noemen wij de Kracht van het Plan.

Om vast meer inzicht te krijgen in de onderwerpen die mogelijk van belang zijn tijdens de voorbereiding van een verkoopproces bieden we u graag onderstaande checklist (PDF) aan. 

Download hier de Checklist

Bent u benieuwd hoe exit-ready uw onderneming is? Of bent u er nog niet zeker van wat de volgende stap voor u is? Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wij nemen graag contact met u op.