Opleiding en ontwikkeling

Jouw loopbaan bij Rembrandt

Je hebt inmiddels wel begrepen dat we bij Rembrandt Fusies & Overnames iets van je verwachten. Op allerlei manieren zullen we je helpen een snelle ontwikkeling door te maken. Je begint als junior consultant en het is de bedoeling dat je binnen 2 tot 3 jaar doorgroeit tot consultant. Ongeveer 5 tot 7 jaar na je start verwachten we dat je als een volwaardige senior consultant kan werken. In die rol krijg je ook de verantwoordelijkheid voor eigen projecten.

Qua groeiperspectief houdt het dan nog lang niet op. Je kunt achtereenvolgens doorgroeien tot manager, senior manager én uiteindelijk misschien wel partner. In al deze functies heb je de volledige verantwoordelijkheid voor complexe fusie & overname projecten, inclusief de aansturing van diverse projectmedewerkers. Of en wanneer je voor deze functies in aanmerking komt is niet vastgelegd. Jouw eigen ontwikkeling is de enige factor die hierbij telt.

 

Ruimte om je te ontwikkelen

Bij Rembrandt Fusies & Overnames vinden we het belangrijk dat niets of niemand jouw groei in de weg staat. Jij bepaalt zelf de snelheid waarin je groeit en de grenzen ervan. Elke dag word je ondersteund door coaching, training en individuele opleidingen. Na een gemeenschappelijk ontwikkeltraject in het eerste jaar, kies jij zelf je opleidingen zodat je precies die ondersteuning krijgt waar jij baat bij hebt.

 

Fusies & Overnames Traineeship met steile leercurve

Vanaf je eerste werkdag maak je gedurende 12 tot 18 maanden kennis met alle aspecten van het fusie- en overnamevak. Al snel ga je met projectleiders mee naar prospects en klanten en krijg je eigen verantwoordelijkheden. Alle fasen van koop- en verkooptrajecten komen aan bod. Zo maak je zelf informatiememoranda, waarderingen, acquisitieprofielen en risicoanalyses. Ook werk je aan de fiscale en juridische aspecten van fusies en overnames en ben je betrokken bij onderhandelingen. Ons unieke Fusies en Overnames Traineeship kent een bijzonder steile leercurve.

Wij bieden een opleidingstraject met vakinhoudelijke cursussen op het gebied van waarderingen, financiering en fiscaliteit. Daar blijft het echter niet bij, want ook vaardigheidstrainingen staan op het programma. Denk hierbij aan acquisitie, presentatie en onderhandelingen. Maar Rembrandt biedt nóg meer: we hebben zelf interne opleidingen ontwikkeld op basis van praktijkcases. Je leert onze eigen werkwijze toe te passen in realistische praktijksituaties. Persoonlijke ontwikkeling is overigens niet alleen iets voor beginnende medewerkers. In trainingen en rollenspellen werk je nauw samen met senior managers. Ook zij willen hun vaardigheden blijven ontwikkelen.

Je staat er bij Rembrandt nooit alleen voor. Een persoonlijke coach stelt samen met jou je eigen ontwikkelplan op. Twee keer per jaar wordt er uitgebreider stil gestaan bij jouw ontwikkeling. Is je leercurve steil genoeg? Kunnen we iets aanreiken waardoor je sneller groeit? Dit soort vragen komen in de coachgesprekken aan bod. Onderdeel hiervan is ook dat jullie concreet afspreken hoe jij verder gaat.

Profiel

Voor het traineeship zijn wij op zoek naar talenten die recent een universitaire opleiding hebben afgerond in (bij voorkeur) Bedrijfskunde of Economie, of maximaal 2 jaar relevante werkervaring hebben. Wij zoeken teamspelers die:

  • affiniteit hebben met Corporate Finance;
  • een uitstekend cijfermatig inzicht hebben;
  • met beide benen op de grond staan;
  • affiniteit hebben met ondernemers.

Heb je interesse?

Lees hier meer over de sollicitatieprocedure of ga direct naar het online sollicitatieformulier.

 

Praktijkstage voor ambitieuze studenten

Voor onze vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven zoeken wij gemotiveerde en getalenteerde studenten die interesse hebben in een meeloopstage of een gecombineerde afstudeer/meeloopstage.

Rembrandt Fusies & Overnames is een van de grootste onafhankelijke fusie- en overnamespecialisten in Nederland en is onderdeel van de Rabobank Groep. Onze kernactiviteit is advisering en begeleiding bij koop en verkoop van niet-beursgenoteerde ondernemingen (tot circa 100 miljoen euro). Klanten die zich bij ons ons thuis voelen zijn directeuren-grootaandeelhouders (DGA's), ondernemers en familiebedrijven. In ruim 15 jaar hebben onze projectleiders, samen met hun teams, een groot aantal succesvolle transacties gerealiseerd. In ons vak maken de kennis en competenties van de medewerkers het verschil tussen succes of geen succes. Bij Rembrandt is er daarom veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Als stagiair word je actief betrokken bij opdrachten en ben je een volwaardige gesprekspartner voor de klant en de projectleider.

Profiel

Voor de praktijkstage zijn we op zoek naar (bij voorkeur) studenten Bedrijfskunde of Economie in de laatste fase van hun studie. We zoeken teamspelers die:

  • affiniteit hebben met Corporate Finance
  • een uitstekend cijfermatig inzicht hebben;
  • met beide benen op de grond staan;
  • affiniteit hebben met ondernemers;

Het onderwerp van je scriptie en de invulling van de stage worden in goed overleg vastgesteld. Je krijgt de gelegenheid om onderdelen te volgen van het Fusies & Overnames Traineeship.

Heb je interesse?

Lees hier meer over onze sollicitatieprocedure of ga direct naar het online sollicitatieformulier.