Ervaring van Pjotr van Deursen - Senior Consultant

Mijn start bij Rembrandt 

Van 2008 tot 2013 heb ik aan de Erasmus Universiteit Rotterdam het Mr.drs.-programma voor Economie en Rechten gevolgd. In dit programma volg je de opleidingen Economie en Bedrijfseconomie en Rechtsgeleerdheid naast elkaar. Door de fusie- en overnameaspecten die in mijn masters Financial Economics en Bedrijfsrecht aan de orde kwamen, leek een baan in deze sector mij interessant en uitdagend. Mijn beide opleidingen komen in dit vakgebied goed van pas. 

Tijdens de M&A Talent Day van mr.drs.-studievereniging In Duplo ben ik in contact gekomen met Rembrandt Fusies & Overnames. Mede door enthousiaste verhalen en een leerzame dag besloot ik te solliciteren. Na het afronden van mijn masterscriptie ben ik in oktober 2013 begonnen als junior consultant bij Rembrandt. 

Mijn werkzaamheden 

De projecten bij Rembrandt F&O worden altijd uitgevoerd door een team dat bestaat uit minimaal een projectleider en een projectmedewerker. Al vanaf de eerste dag draai je als lid van een dealteam, volledig mee bij verschillende projecten en wordt je bij alle fases van trajecten betrokken. Hoewel je natuurlijk veel overlegt met de projectleider, voer je ook veel werkzaamheden zelfstandig uit. Dit betekent dat je al direct veel verantwoordelijkheid krijgt. 

De projecten zijn ook zeer afwisselend. Zo ben ik als projectmedewerker betrokken geweest bij de verkoop van financieel detacheerder Fagro aan het beursgenoteerde DPA, maar ook bij de waardering van een timmerfabriek. De verschillende soorten projecten en de diverse fases, waarin de projecten zich bevinden, maken het werken bij Rembrandt F&O erg afwisselend. 

Ook het opleidingsprogramma dat iedere medewerker doorloopt zorgt dat je snel veel leert. 

De Rembrandt-cultuur 

Bij Rembrandt heerst een geweldige teamsfeer. Er wordt alles aan gedaan om je meteen onderdeel te laten voelen van dit team. Een mooi voorbeeld zijn de vele felicitaties van collega's bij het afronden van een transactie. Collega's zijn ook altijd bereid om te helpen en tips en adviezen te geven. Aangezien je met iedereen in één werkruimte zit, is het makkelijk om een van hen aan te schieten voor een vraag. Ook bij de lunch zit je met alle collega's -lekker informeel - aan één tafel. 

Mijn keuze voor Rembrandt 

Het afwisselende werk, direct veel verantwoordelijkheid, veel leren én samenwerken in een jong en dynamisch team. Deze aspecten maken de keuze voor Rembrandt voor mij nog altijd de juiste.

Top