Ervaring van Marijke van Ruijven - Senior Consultant

Mijn start bij Rembrandt 

Tijdens mijn bachelor Economics & Finance aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) raakte ik steeds meer geïnteresseerd in Mergers & Acquisitions. De combinatie tussen financiële analyses en strategische vraagstukken sprak mij erg aan. Na een stage in Corporate Finance en het afronden van mijn master was mijn keuze voor Rembrandt Fusies & Overnames snel gemaakt. Direct na mijn afstuderen ben ik begonnen als junior consultant in Amsterdam. 

Mijn werkzaamheden 

In de eerste maanden maak je bij Rembrandt een vliegende start: je krijgt een intensieve opleiding en wordt direct betrokken bij uiteenlopende projecten in diverse sectoren. De projecten worden – normaliter – uitgevoerd door een team van twee: een projectleider en een projectmedewerker. Als projectmedewerker ben je vanaf het eerste kennismakingsgesprek tot en met het tekenen van de contracten betrokken. De werkzaamheden zijn gedurende het proces zeer afwisselend. De kleine projectteams zorgen ervoor dat je in korte tijd veel verantwoordelijkheden krijgt en veel contact met klanten hebt. Tijdens een intensief verkoop- of koopproces bouw je een sterke band op met de klant, en werk je samen met het team toe naar een geslaagde transactie. 

De Rembrandt cultuur 

Een prettige bedrijfscultuur en werksfeer waren voor mij minstens zo belangrijk als de werkzaamheden. Mijn collega’s bij Rembrandt zou ik omschrijven als energiek, nuchter en open. Iedereen is gedreven om tot het uiterste te gaan voor zowel klanten als collega’s. De open sfeer zorgt voor een grote betrokkenheid en snelle kennisoverdracht op de werkvloer. Er is ook geregeld tijd voor ontspanning tijdens verhitte squash-, hockey- of voetbalwedstrijden of op een vrijdagavond tijdens een gezellige borrel met collega’s. 

Mijn keuze voor Rembrandt 

Voor mij onderscheidde Rembrandt zich van andere Corporate Finance kantoren door de sterke focus op familiebedrijven en het middenbedrijf. Het directe contact met de ondernemers en de sterke betrokkenheid bij de klant spraken mij zeer aan. De afwisselende werkzaamheden en het jonge en dynamische team zorgen ervoor dat ik hier elke dag met veel plezier werk!