Ervaring van Geiske van Logtestijn - Consultant

Mijn start bij Rembrandt 

In 2013 begon ik met studeren aan de Wageningen University & Research. Ik startte met de bachelor milieu economie en switchte naar de master bedrijfseconomie en logistiek. Een baan in Corporate Finance leek met deze achtergrond dus niet heel erg voor de hand liggend.

Van huis uit was ik echter al wel bekend met Rembrandt, maar pas bij het kiezen van een afstudeerstage ging ik mij concreet verdiepen in Corporate Finance en Rembrandt. Door hetgeen ik las en hoorde raakte ik steeds enthousiaster en besloot ik te solliciteren voor een stageplek.

Een stage bij Rembrandt biedt een mooie combinatie tussen enerzijds het schrijven van je scriptie en anderzijds het verrichten van werkzaamheden van een junior consultant. Vanaf dag 1 werd ik direct uitgedaagd. Zo mocht ik in mijn tweede week al mee naar een prospectgesprek!

Mijn werkzaamheden 

In het begin werkte ik extra hard om mijn kennis van fusies en overnames op peil te brengen. Gelukkig kon ik veel interne opleidingen volgen en veel vragen stellen aan collega’s die altijd bereid zijn je te helpen. Hier kon ik vrij snel ‘comfortabel’ mijn werkzaamheden uitvoeren.

De werkzaamheden bij Rembrandt zijn zeer divers. Doordat je meerdere projecten tegelijk hebt, ben je vaak in verschillende fases bezig. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van waardebepalingen, maar ook het voeren van onderhandelingen over koopovereenkomsten. Doordat je veelal in een team van twee werkt, ben je overal bij betrokken en krijg je ook direct veel eigen verantwoordelijkheden.

De Rembrandt cultuur 

Bij Rembrandt heerst een open, gezellige cultuur met betrokken collega's. Dit zie je terug tijdens bijvoorbeeld de lunch waarin we gezamenlijk de tafel dekken en samen eten, de wekelijkse vrijdagmiddagborrels en diverse bedrijfsuitjes.

Er is sprake van een 'platte' organistie. We hebben bijvoorbeeld geen vaste zitplekken dus je zit de ene dag aan een blok met consultants en de volgende dag naast een van de partners!

Mijn keuze voor Rembrandt 

Zelf ben ik nog steeds erg blij met mijn keuze voor Rembrandt. Door het contact met klanten (van DGA tot CFO), veel verantwoordelijkheden, diversiteit aan werkzaamheden en het onwijs leuke team ga ik elke dag weer met veel plezier naar kantoor!