Ervaring van Dennis van de Kamp (1987) - Projectleider

Mijn start bij Rembrandt

 

Van 2005 tot en met 2011 heb ik aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam het mr. drs.-programma gevolgd. Een programma waarbij in zes jaar zowel de studie Bedrijfseconomie als de studie Nederlands Recht wordt afgerond. Tijdens dit programma ben ik vanuit economie én rechten in aanraking gekomen met de fusie- en overnamepraktijk. Wat mij enorm aantrok was dat deze sector zich op het snijvlak tussen financieel en juridisch bevindt. Na het afronden van mijn Master in Accounting & Finance én mijn Master Bedrijfsrecht was de keus voor mij snel gemaakt. Ik ben mij gelijk gaan oriënteren op een baan binnen de fusie- en overnamewereld. Door een vriend werd ik gewezen op Rembrandt Fusies & Overnames en na wat onderzoek was ik helemaal enthousiast en heb ik direct gesolliciteerd. Na het doorlopen van een korte procedure kreeg ik snel het telefoontje dat ik aan de slag kon als junior consultant bij Rembrandt F&O. Nog geen week later zat ik al op het kantoor! Terugkijkend past dit goed bij de snelle ontwikkeling die ik in mijn eerste maanden bij Rembrandt heb doorgemaakt.

 

Werken als Projectleider

 

Een belangrijk deel van mijn werk bij Rembrandt bestaat uit het ontmoeten van telkens weer nieuwe ondernemers en het leren kennen van steeds weer nieuwe bedrijven. Dit zorgt voor een grote afwisseling binnen ons werk, waarbij ieder project weer uniek is. Als projectleider is het van belang dat je de wensen en verwachtingen van de klant en de bijzonderheden van het bedrijf of de markt op een juiste manier in kaart brengt. En gelijktijdig binnen het proces meeneemt om uiteindelijk tot een succesvolle afronding te komen.

 

De Rembrandt cultuur

 

Wat misschien wel het belangrijkste is van het werken bij Rembrandt F&O is de geweldige werksfeer. Bij Rembrandt F&O wordt er onderling heel open en informeel gecommuniceerd en gehandeld. Hierdoor weet je altijd wat er speelt en wat er van je verwacht wordt. Je kunt daardoor veel beter en directer samenwerken. Natuurlijk staat professionaliteit bij Rembrandt F&O hoog in het vaandel, maar dan wel met veel aandacht voor collegialiteit en ruimte voor humor en gezelligheid. Als organisatie is Rembrandt F&O heel betrokken bij alle medewerkers en zeer gericht op de inhoudelijke en sociale ontwikkeling van iedereen. Bij Rembrandt is iedereen een belangrijk onderdeel van het geheel.

 

Mijn keuze voor Rembrandt

 

Tijdens het oriënteren op de fusie en overnamesector, werd het voor mij al snel duidelijk dat Rembrandt F&O heel goed bij mij zou passen. Contact met ondernemers, kleine en dynamische omgeving, ruimte voor ontwikkeling, eigen verantwoordelijkheid en veel afwisseling. Rembrandt F&O had alles wat voor mij belangrijk was. Ik heb daarom onmiddellijk gekozen voor Rembrandt F&O en wat ik daar aantrof voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Het is gewoon een leuke organisatie met gezellige collega’s en veel kennis en kunde. Kortom de perfecte plek om mijn carrière te beginnen!

Top