Ervaring van David Linders - Projectleider

1. Mijn start bij Rembrandt 

In 2012 heb ik de masters Financial Economics en Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam afgerond. Tijdens het schrijven van mijn scripties ben ik op zoek gegaan naar een baan waar ik op analytisch vlak zou worden uitgedaagd. Wat ik ook belangrijk vond is direct en veel klantcontact. Ik heb Rembrandt Fusies & Overnames leren kennen tijdens een inhousedag die zij organiseerden. Tijdens deze dag leer je de inhoudelijke aspecten van een overnameproces kennen, en maak je kennis met Rembrandt. Zowel de inhoud als de mensen bevielen mij zo goed dat ik besloot te solliciteren. 

Solliciteren bij Rembrandt staat niet alleen in het teken van het testen van je intellectuele vaardigheden, maar ook van communicatieve. Dit kenmerkt de Rembrandt organisatie waar niet alleen je analytisch vermogen telt, maar ook of je oplossingen voor ingewikkelde vraagstukken aan de klant kunt presenteren. 

2. Mijn werkzaamheden 

Een dag bij Rembrandt is nooit hetzelfde. De diversiteit aan werkzaamheden is groot. Het uitvoeren van financiële analyses, het opstellen van waarderings- en financieringsrapporten en de contacten met vele betrokken partijen, maken het werk zeer afwisselend. De afwisseling en verscheidenheid geven je de kans om veel te leren. Het stelt je in staat om snel door te groeien. 

3. De Rembrandt cultuur 

Rembrandt is een platte organisatie met een hoge mate van collegialiteit. Dit zie je terug in de manier waarop collega’s, zowel managers als consultants, elkaar helpen. Hoe druk iemand het ook heeft, er is altijd tijd om een collega te helpen. Een ander belangrijk onderdeel van de cultuur is de vrijheid die je krijgt in het uitvoeren van je werkzaamheden. Vanaf je eerste projecten krijg je vrijheid en de hierbij horende verantwoordelijkheid. Het zorgt ervoor dat je je direct nauw betrokken voelt bij het project. Je motivatie is enorm om samen met je klant (de ondernemer) naar de beste transactie te streven. 

4. Mijn keuze voor Rembrandt 

Door mijn keuze voor Rembrandt heb ik zowel het analytische als het sociale aspect gevonden dat ik zocht in een baan. Ik ben terecht gekomen in een team waar mensen elkaar helpen en beter proberen te maken. Dankzij de diversiteit aan werkzaamheden, de steile leercurve en de collegiale sfeer ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt.

Top