Verkopen of niet verkopen, dat is de vraag

Verkopen of niet verkopen is een vraag die veel ondernemers op dit moment bezighoudt. Knelpunt daarbij is vaak de prijs die de onderneming nu opbrengt in vergelijking tot een jaar geleden. In dit artikel bespreken we een aantal zaken dat meegewogen dient te worden om tot een onderbouwd oordeel te komen.

Stel dat je als ondernemer tijdig bent begonnen met het voorbereiden van je vertrek uit de onderneming, om fiscale en andere zaken goed te kunnen regelen. Twee of drie jaar geleden heb je al een waardering laten maken als uitgangspunt voor de prijsbepaling. Je bedrijf was toen € 5 miljoen waard. In februari van dit jaar kon je er nog maar € 3,5 tot € 4 miljoen voor krijgen. Even wachten dus maar tot de prijzen weer aantrekken, wat veel ondernemers nu doen? Of spelen er meer aspecten een rol?

Vraag je ten eerste af wat je met je geld wilt gaan doen. Veel ondernemers kiezen er voor om een belangrijk deel van de opbrengst te beleggen. Dan is die € 5 miljoen van 2 jaar geleden ineens een stuk minder geworden terwijl € 3,5 miljoen vanaf februari 50% gegroeid zou zijn! Waarmee we alleen maar willen aangeven dat een bedrag op zich niet alles zegt.

De tweede belangrijke afweging is: Kun je en wil je wel wachten? Niemand kan in de toekomst kijken, maar wij verwachten dat het misschien wel 4 jaar kan duren voordat de prijzen weer op het niveau zijn van 2 jaar geleden. Heb je nog voldoende energie en inspiratie om er weer 4 jaar tegenaan te gaan? Als je mentaal al besloten hebt om te stoppen, kan doorgaan een zware opgave worden. En weegt die investering in tijd en energie op tegen het mogelijk te halen voordeel?

Ten derde is het goed om je te realiseren dat veel partijen zullen proberen de verkoop uit te stellen tot betere tijden. Daarom verwachten we een groot aanbod van bedrijven op de markt als de economie weer aantrekt. Op dat moment wordt het lastiger om onderscheidend te zijn, en betekent een grotere keus voor eventuele kopers een rem op de prijsontwikkeling.

Is de continuïteit van de onderneming erbij gebaat om nog 4 jaar zelfstandig verder te gaan? Juist in financieel moeilijke tijden komen de minder sterke punten van een onderneming naar boven. Het risico om dan nog een flink aantal jaren zelfstandig verder te gaan kan wel eens niet opwegen tegen een verkoop aan de juiste strategische partij op dit moment.

Tenslotte zijn er nu meerdere strategische kopers die bereid zijn een marktconforme prijs te betalen voor ondernemingen die er ondanks de crisis goed bijstaan. De ondernemingen die in deze tijd de schade hebben kunnen beperken, zullen als de economie weer aantrekt ook voorop lopen is daarbij de gedachte. Financiering van een overname is natuurlijk ingewikkelder op dit moment, maar als je als verkoper bereid bent mee te denken over de financiering, kan ook dit obstakel makkelijk overwonnen worden.

Al met al is het antwoord op de vraag waarmee we begonnen dus afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De prijs die u op dit moment kunt krijgen is daarbij niet de enige en in veel gevallen ook niet de belangrijkste afweging.

Top