Marktinformatie van vitaal belang voor succesvolle fusies en overnames

Een ondernemer die nadenkt over koop of verkoop van een onderneming heeft inzicht nodig in relevante ontwikkelingen binnen zijn branche op het gebied van fusies en overnames. Over het algemeen hebben ondernemers wel idee├źn over geschikte overnamepartijen en kennen zij in grote lijnen de ontwikkelingen in hun branche. Onze ervaring is echter dat ondernemers die een overname voorbereiden behoefte hebben aan meer specifieke marktinformatie.

Marktinformatie bij Rembrandt Fusies & Overnames

Rembrandt Fusies & Overnames is een processpecialist. Vanwege onze jarenlange ervaring richten wij ons voornamelijk op het begeleiden van het overnameproces waarbij steeds gezocht wordt naar de beste oplossing en waarbij de wensen van de opdrachtgever centraal staan.

Voor snelle kennisvergaring over de branches waarin onze opdrachtgevers werkzaam zijn maken wij gebruik van specialisten. Strategie├źn van bedrijven en vooruitzichten van branches veranderen namelijk voortdurend; de kennis van vandaag is morgen achterhaald. Door het inzetten van de kennis en ervaring van specialisten beschikken we altijd over de meest recente marktinformatie voor onze opdrachtgevers.

Naast de binnen onze eigen organisatie aanwezige kennis hebben we als onderdeel van de Rabobank Groep toegang tot het kennisnetwerk van de Rabobank Groep en diverse externe databases voor het verzamelen van marktinformatie. Onderdelen van dat kennisnetwerk zijn bijvoorbeeld de accountmanagers van de Rabobank Groep, het Industry Knowledge Team, de Food & Agribusiness Research and Advisory en het team van Rabobank Cijfers & Trends.

De Rabobank Groep heeft 151 zelfstandige lokale banken verspreid door heel Nederland. Zakelijke relaties van de Rabobank Groep worden bediend door duizenden accountmanagers. Deze accountmanagers hebben een uitgebreid netwerk, veel kennis van de lokale markt en de partijen die hierin actief zijn. Ook hebben zij vaak een goed beeld van de plannen van ondernemers, bijvoorbeeld op het gebied van overdracht (of acquisitie).

Industry Knowlegde Team

Het Industry Knowledge Team (IKT) bestaat uit tien professionals die voortdurend kennis ontwikkelen over sectoren en vraagstukken die binnen verschillende branches spelen. Daarnaast brengt het IKT marktontwikkelingen in kaart en beschikt het team over veel kennis van de bedrijven die binnen verschillende sectoren actief zijn.

Food & Agribusiness Research and Advisory

Food & Agribusiness Research and Advisory is het kenniscentrum van Rabobank op het gebied van de internationale Food & Agribusiness. FAR bestaat uit een team van ruim 75 professionals dat kennis genereert over de "food and agri" (F&A)-sector en publiceert zij over belangrijke vraagstukken en trends binnen de F&A sector. Daarnaast adviseert het team bedrijven in de F&A sector bijvoorbeeld op het gebied van strategische beslissingen.

Rabobank Cijfers & Trends

In Rabobank Cijfers & Trends publiceert de Rabobank Groep de meest actuele informatie over branches in het Nederlandse bedrijfsleven, verspreid over negen sectoren. Per branche is uitgebreide informatie beschikbaar over trends, kansen en bedreigingen, de markt, financiële analyse en achtergrondinformatie. Cijfers & Trends is een samenwerkingsverband van diverse onderdelen van de Rabobank Groep en verschillende externe partijen.

Wat levert dit voor u op?

De omvang en reikwijdte van het netwerk van de Rabobank Groep is uniek in Nederland.
Als onderdeel van de Rabobank Groep heeft Rembrandt Fusies & Overnames directe toegang tot dit netwerk. De combinatie van onze kennis en ervaring op het gebied van fusie- en overnametrajecten en het netwerk van de Rabobank Groep geeft ons een unieke positie in de begeleiding van fusies en overnames.

Top