PERSBERICHT: PINS Group en IS Interned Services bundelen krachten

Grootste onafhankelijke aanbieder van hosting en managed services gaat verder onder de naam IS

Amsterdam/Purmerend, 13 september 2010 - ICT-dienstverlener IS Interned Services en PINS Group, leverancier van hosting en managed services bundelen per direct hun krachten en gaan samen verder onder de naam IS. Naast het merk IS wordt het Customer Self Service label PlusHosting voortgezet en verder uitgebouwd als 'one-stop ICT shop voor het kleinbedrijf'. Met een verwachte geconsolideerde jaaromzet van circa 21 miljoen euro in 2010 en een gezamenlijk personeelsbestand van 135 fte is het nieuwe IS de grootste onafhankelijke Nederlandse aanbieder van oplossingen op het gebied van hosting en managed services voor het midden- en kleinbedrijf en de grootzakelijke markt.

De directie van IS bestaat uit Jan Willem des Tombe (voorheen CEO van PINS) en Arjan Steevels (oprichter en algemeen directeur van IS Interned Services). Het bedrijf vestigt zich in Purmerend.

Jan Willem des Tombe: "Het belang van ICT voor de continuïteit en performance van organisaties wordt steeds groter. Daarmee groeit ook de behoefte aan een stabiele, sterke en betrouwbare partner die beschikt over de juiste kennis en ervaring, die kan meegroeien met de klant en die wil investeren in de klantrelatie. Door onze krachtenbundeling beschikken we nu over de juiste schaalgrootte om in de behoeften van de markt te kunnen voorzien. Bovendien kunnen we onze klanten door deze samenvoeging een compleet product- en dienstenportfolio op het gebied van hosting, managed services, outsourcing en connectiviteit bieden."

Arjan Steevels: "PINS en IS Interned Services hebben elkaar gevonden in de overtuiging dat het de mensen, de kennis, de ervaring en het niveau van de service zijn die het verschil maken tussen een gemiddelde en een winnende oplossing. Service die staat voor flexibiliteit, snelheid, bereikbaarheid, korte lijnen en een persoonlijke benadering door gemotiveerde medewerkers. Maar ook voor betrouwbaarheid, integriteit en eerlijkheid. Het nieuwe IS gaat verder waar we als beide bedrijven vandaan komen; doe wat je belooft en presteer beter dan andere aanbieders in de markt."

De krachtenbundeling van PINS en IS Interned Services komt voort uit een gelijkluidende visie op de markt, die zich kenmerkt door snelle ICT-ontwikkelingen. IS kan nu vanuit de kracht van beide bedrijven klanten nog beter en vollediger van dienst zijn. Het bedrijf biedt een volledig product- en dienstenportfolio van hosting, managed services, outsourcing en connectiviteit om klanten te ondersteunen bij het realiseren van hun bedrijfsdoelstellingen. IS heeft in de nieuwe samenstelling de beschikking over een groot aantal hoog gekwalificeerde professionals. IS is ISO 27001 gecertificeerd en behaalt voor eind 2010 ook de ISO 20000 accreditatie. Het bedrijf biedt hiermee beschikbaarheid-garanties tot 100% en toont ook aan hoe zij deze service levels binnen de organisatie borgt.

Over PINS

PINS behoort tot de top aanbieders van premium hosting solutions en managed services voor middelgrote en grote bedrijven in de Benelux. Het bedrijf realiseert voor haar klanten een productieve en kostenefficiënte inzet van het internet; schaalbare e-business infrastructuur, een Platform voor Software-as-a-Service oplossingen (PaaS) en de mogelijkheid tot het outsourcen van werkplekken (VDI). Dankzij het PINS HyperGrid (TM) cloud computing platform, is het bedrijf in staat om snel en flexibel in te spelen op de vraag naar capaciteit 'on demand' en betaling naar rato van gebruik. De 'PINS werkwijze' kenmerkt zich door excellente service, daadkracht en een resultaatgerichte, proactieve aanpak. Waarbij steeds de business case van de klant centraal staat. PINS werkt nauw samen met vooraanstaande ICT- spelers, waaronder Cisco, VMware, IBM en Microsoft. Klanten zijn o.a. Coca Cola, Corus, Fitness First, Ministerie van OC&W, de Nederlandse Spoorwegen en CTB. Op het PINS hoofdkantoor in Amsterdam werken circa vijfenvijftig medewerkers. Meer informatie op www.pins.nl.

Over IS Interned Services

IS Interned Services is dé ICT-dienstverlener in Nederland die bedrijven naast managed hosting een compleet dienstenpakket biedt op het gebied van netwerkoplossingen, internettoegang, managed services en online software. IS Interned Services adviseert bedrijven over de inzet van deze oplossingen en verzorgt ook de realisatie en het beheer hiervan. Ruim honderd enthousiaste professionals werken dagelijks volgens de PROUD AND CLEAR-visie, die staat voor heldere ICT-oplossingen en passie voor het vak. IS Interned Services is sinds 1996 actief en daarmee een van de eerste Nederlandse Internet Service Providers. Klanten zijn o.a. Amsterdam RAI, Generali Verzekeringsgroep, Vacanceselect.nl, City Box en Radio538. Voor meer informatie: www.is.nl.

Top