Wilbert van Gerwen

Sinds 2000 adviseert Wilbert van Gerwen klanten bij fusie- & overnamevraagstukken. Begonnen bij Rabobank Mergers & Acquisitions, sinds 2003 bij Rembrandt Fusies & Overnames. Als mede-eigenaar heeft Wilbert samen met zijn collega’s de opbouw en ontwikkeling van Rembrandt F&O mede vormgegeven.

Wilbert van Gerwen
Wilbert woont in Eindhoven, is getrouwd met Valérie en heeft 3 kinderen. Hij heeft Bedrijfskunde en Politicologie gestudeerd in Leuven, België.

Ondernemerschap
Ondernemers begrijpen elkaar. Wij hebben Rembrandt Fusies & Overnames opgebouwd. Van één naar drie kantoren; van vier medewerkers naar ruim dertig, van zeven deals in 2003 tot 50-70 deals per jaar nu. Let wel, ik zeg dit niet uit borstklopperij, maar het is voor een adviseur van enorme waarde om zelf ondernemerservaring te hebben, van het scherp houden van je organisatie, van het motiveren van je collega’s tot het leiding geven aan strategiewijzigingen als antwoord op marktontwikkelingen.

Het plan
Onze klanten hebben een mooi bedrijf opgebouwd en staan voor een strategisch vraagstuk: verder groeien middels een overname of verkopen van hun levenswerk? Wij willen ze graag helpen bij dit vraagstuk, het plan ontwerpen om de kans van slagen van de transactie te optimaliseren. En zoals ik al zei, met de ervaring die je zelf hebt als ondernemer kun je je klanten betere adviezen geven.

De kracht
Ons werk is geen exacte wetenschap. Natuurlijk, een goede adviseur heeft alle inhoudelijke bagage en kennis, maar daarnaast moet je creatief zijn, gevoel hebben voor relaties en mensen.

Laatste woord
Voor een succesvol fusie- of overname traject is een goede samenwerking met de klant erg belangrijk. Open communicatie, vertrouwen, feedback/coaching en afstemming zijn cruciaal. Onze klanten begrijpen dat.

Top