John Hoekman

John (Alkmaar, 1984), studeerde Economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en aan de Jönkoping International Business School in Zweden. Tien jaar geleden rondde hij zijn studie af met een stage bij Rembrandt Fusies & Overnames. Hij werd meteen aangenomen en is nooit meer weggegaan. Ik ben geboren en getogen in het noorden van Noord-Holland, waar aanpakken en met beide benen op de grond staan de norm is. Veel ondernemers die wij begeleiden hebben hetzelfde karakter; ze hebben hard gewerkt om vanuit hun eigen visie een onderneming op te bouwen. Ik herken dat en voel me daar prettig bij. 

De drang 
Ik studeerde cum laude af in corporate Finance, wat wel aangeeft hoezeer het vak me boeide. Als projectleider en overnameadviseur ben ik betrokken geweest bij alle voorkomende typen nationale en internationale transacties in diverse sectoren; koop, verkoop, MBO, MBI, financiering, waardering en bedrijfsoverdracht binnen de familie, 

Het plan 
Mijn interesse bij het werken in het fusie- en overname vak ligt met name in het contact met ondernemers. Waar wil je naartoe, wat is je idee? Als we dat rond hebben begeleiden we ze in alle facetten van een koop- of verkoopproces van een onderneming. Op weg naar het eindresultaat, het grote plan dus. 

De kracht 
Van mijzelf: dingen nuchter bekijken. En Rembrandt Fusies & Overnames is dé partij die als geen ander intensief samenwerkt met de ondernemer en de medewerkers van het bedrijf, maar ook met specialisten op andere vakgebieden, zoals bankiers, accountants, financiers en advocaten. 

Laatste woord 
Bij dit vak komen heel veel dingen kijken voor een klant. Het mooiste is om op een eenvoudige wijze dit soort processen voor hem of haar helder en begrijpelijk te maken. In het kort: geen ingewikkeld gedoe en zaken zorgvuldig regelen. Zijn we toch weer bij mijn afkomst terug.

Top