Ferdi Kramer

Ferdi Kramer is geboren in een ondernemersgezin. Hij studeert Economie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Tijdens zijn studie start hij zijn eigen handelsonderneming. Vanaf 1996 werkt hij voor een groot accountantskantoor op de Corporate Finance afdeling. Eind 2002 heeft hij het initiatief genomen voor de oprichting van Rembrandt Fusies & Overnames.

Ferdi Kramer
Mijn eerste kennismaking met fusies en overnames was heel persoonlijk; toen ik 16 jaar was, verkochten mijn ouders hun aandeel in het familiebedrijf. Dit proces heb ik van heel nabij meegemaakt, met alle haken, ogen en emoties die dat met zich meebrengt. Ik vond het fascinerend.

De start
Mijn eerste eigen transactie was de verkoop in 1996 van een drukkerij. Toen de drukkerij was verkocht, was ik ook verkocht.

Het vak
Corporate Finance is een bijzondere bedrijfstak. Als iemand mij het vertrouwen geeft om zijn levenswerk te verkopen, is dat een heel bijzondere eer en geeft het mij de plicht dit op de best mogelijke wijze te doen. Het streven naar de beste oplossing heeft overigens ook weleens geleid tot het advies om de verkoop uit te stellen.

Het plan
Bij Rembrandt F&O hebben we vanaf de grond een organisatie willen bouwen die ons in staat zou stellen om onze klanten optimaal te helpen. En daarin zit de overeenkomst: niet zomaar beginnen, nee, eerst een gedegen plan maken. Ik ben trots op het feit dat we zijn uitgegroeid tot een leidende speler in de Benelux.

Top