David Linders | Senior Manager

Mijn start bij Rembrandt Fusies & Overnames

In 2012 heb ik de Master Financial Economics en Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam afgerond. Tijdens het schrijven van mijn scripties ben ik op zoek gegaan naar een baan waar ik op analytisch vlak zou worden uitgedaagd. Hiernaast vond ik het ook belangrijk om veel klantcontact te hebben. Rembrandt heb ik leren kennen tijdens een in-housedag die zij organiseerden. Tijdens deze dag leer je de inhoudelijke aspecten van een overnameproces kennen, en maak je kennis met Rembrandt als werkgever. Zowel de inhoud als de mensen bevielen mij zo goed dat ik besloot te solliciteren. Na afronding van de masters Financial Economics en Strategic Management aan de Erasmus Universiteit ben ik in 2012 bij Rembrandt gestart.

Solliciteren bij Rembrandt staat niet alleen in het teken van het testen van je intellectuele vaardigheden, maar ook van communicatieve. Dit kenmerkt de organisatie waar niet alleen je analytische vermogen telt, maar ook of je oplossingen voor ingewikkelde vraagstukken aan de klant kunt presenteren.

Mijn werkzaamheden 

Een dag bij Rembrandt is nooit hetzelfde. De diversiteit aan werkzaamheden is groot. Het uitvoeren van financiële analyses wordt afgewisseld met het voeren van onderhandelingen en het coachen van consultants. De afwisseling en verscheidenheid geven je de kans om veel te leren en stellen je in staat om snel door te groeien.

De Rembrandt Fusies & Overnames cultuur 

Rembrandt is een platte organisatie met een hoge mate van collegialiteit. Dit zie je terug in de manier waarop collega’s, zowel managers als consultants, elkaar helpen. Hoe druk iemand het ook heeft, er is altijd tijd om een collega te ondersteunen. Een ander belangrijk onderdeel van de cultuur is de vrijheid die je krijgt in het uitvoeren van je werkzaamheden. Vanaf je eerste projecten krijg je veel vrijheid en de hierbij horende verantwoordelijkheid. Het zorgt ervoor dat je je direct nauw betrokken voelt bij het project en dat je een hele steile leercurve hebt.

Mijn keuze voor Rembrandt Fusies & Overnames

Door mijn keuze voor Rembrandt Fusies & Overnames heb ik zowel het analytische als het sociale aspect gevonden dat ik zocht in een baan. Ik ben terecht gekomen in een team waar mensen elkaar helpen en beter proberen te maken. Dankzij de diversiteit aan werkzaamheden, de steile leercurve en de collegiale sfeer ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt.

Top