Ervaring van Caspár Bijleveld (1987) - Projectleider

Mijn start bij Rembrandt

In Rotterdam startte ik in 2006 een economiestudie. Deze heb ik in 2012 afgerond met het behalen van mijn master in Financial Economics. Tijdens de masteropleiding heb ik mezelf uitgedaagd door een semester in Noorwegen te studeren. Een van de Inhouse dagen die ik tijdens mijn studie heb bezocht, was een driedaagse Corporate Finance Course in Duin en Kruidberg in Santpoort. Door de vertegenwoordiging van CF-adviseurs die diverse deal groottes begeleiden, kon ik mij prima oriënteren. Ik kwam tot de conclusie dat de MidCap markt goed bij mij past. Vooral het directe contact met ondernemers, die vanuit passie hun eigen bedrijf leiden, spreekt mij erg aan. Met Rembrandt ben ik eveneens via een Inhouse dag, gevolgd met een gezellige borrel, in contact gekomen. Mijn sollicitatie liet daarna niet lang op zich wachten. Na het testen van intelligentie, voorkomen en presentatievaardigheden kon ik aan de slag als Junior Consultant.

Werken als Projectleider

Hollen of spreekwoordelijk stilstaan, maar dan in de vorm van pas op de plaats maken en plannen overzien. Het werk is heel divers in mijn huidige rol als Projectleider. Zo kan de dag beginnen met een waardebepaling, daarna potentiële kopers benaderen voor een verkooppropositie en aan het einde van de dag een prospectgesprek voorbereiden. Voor mij maakt dit het werk interessant en afwisselend. Daarnaast onderhoud ik contact met verschillende stakeholders. Van de klant tot zijn accountant, juridische adviseurs, fiscalisten, de bank én notaris. Het managen van de belangen van deze partijen houdt mij scherp. De diversiteit aan werkzaamheden en contacten maakt mijn rol dynamisch én inmiddels voel ik mij ervaren in het geven van advies. Dit geeft enorm veel energie en voldoening.

De Rembrandt cultuur

Rembrandt F&O is een open en platte organisatie. Collega’s staan dicht bij elkaar om direct van gedachten te wisselen over klantcases. Dit is belangrijk in dit vak. Het draagt bij aan een zeer snel leerproces waar ambitieuze en gedreven mensen zich thuis voelen. Op kantoor heb je geen vaste werkplek, wat betekent dat je ’s ochtends zelf bepaalt waar je zit. In deze open setting kies je collega’s waar je die dag mee spart over vraagstukken, maar ook over je persoonlijke interesses en ervaringen. Mijn werkplezier haal ik dan ook voor 50% uit de relatie met mijn collega’s. Er is veel betrokkenheid bij waar je mee bezig bent, zowel zakelijk als thuis. De cultuur geeft ruimte voor een goede balans tussen beiden.

Mijn keuze voor Rembrandt

Ik heb in Rembrandt F&O een werkgever gevonden die uitstekend in staat blijkt een no-nonsense mentaliteit te combineren met een goede work-life balance. Natuurlijk zijn leuke collega’s waarmee een klik is belangrijk, maar die heb je doordat er gezonde werkomstandigheden zijn. Wij opereren als team en vieren samen de succesvol afgeronde transacties. En op naar de volgende. Daar houd ik van. Ik haal energie uit de diversiteit aan projecten en werkzaamheden en door de dagelijkse contacten met verschillende partijen en stakeholders. Verder ondervind ik vrijheid in het werk en het begeleiden van projecten. Ervaar groei, zowel persoonlijk én als professional. Dit alles stelt mij in staat om nog vele mooie transacties voor ondernemers namens Rembrandt te begeleiden.

Top