Bouke Tauw

Bouke Tauw dacht altijd huisarts te worden. Hij werd specialist in een totaal ander vakgebied, maar ziet veel parallellen in de dienstverlening. Bouke is inmiddels al bijna 10 jaar werkzaam als projectleider en is betrokken geweest bij ruim 50 transacties. Hij is mede verantwoordelijk voor het kantoor in Rotterdam.

Bouke
Mijn vader was huisarts en ik heb van jongs af aan gedacht dat ik in zijn voetsporen zou treden. Toch ben ik uiteindelijk een andere richting ingeslagen. Ik studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en koos voor de afstudeerrichting Finance & Investments. Daar werd ik gegrepen door het Corporate Finance vak. In 2003, begon ik als derde werknemer bij –het toen net gestarte- Rembrandt Fusies & Overnames.

De kracht
Het leek mij mooi om de complexe wereld van Corporate Finance toe te passen op díe markt waar het grootste deel van de Nederlandse economie op draait, het Midden- en klein bedrijf. Mijn kracht ligt in het zoeken naar het verhaal achter de cijfers en het vinden van de beste oplossing voor de ondernemer. Dáár krijg ik energie van!

Het plan
Alles draait om het plan dat je samen uitstippelt. Mijn eerste klant kocht een innovatieve toeleverancier in de tuinbouw. Deze klant, waar ik nog steeds geregeld contact mee heb, maakte goede en minder goede tijden mee, maar hield vast aan zijn plan. Door te blijven innoveren en investeren is het bedrijf vandaag de dag nog steeds erg succesvol.

De parallel
De overeenkomst tussen het huisartsen vak en de wereld van fusies en overnames is dat je in beide gevallen iemand helpt bij iets waar zij zelf niet dagelijks mee bezig zijn. Ik vind het belangrijk om het proces samen met de klant te doorlopen en wil graag dat die, bij zo’n vaak ingrijpend proces, volledig op de hoogte is van de zaken die spelen.

Slotwoord
Ik werd geen huisarts, maar de voldoening is, denk ik, hetzelfde: de juiste diagnose stellen en op zoek gaan naar de beste oplossing. Door het zeer grote aantal transacties waarbij wij betrokken zijn geweest in de afgelopen jaren, hebben we bijna altijd wel ervaring met een bepaalde markt of een bepaalde type transactie, hoe groot of klein ook.

Top