Salland Parket B.V.

Rembrandt  heeft Salland Parket B.V. begeleid bij de verkoop van de onderneming aan Xylo Parket B.V. Salland Parket adviseert, levert en legt planken-, laminaat- en kurkvloeren. De onderneming heeft vestigingen te Deventer, Apeldoorn, Zwolle, Westervoort en Enschede en heeft circa 15 medewerkers in dienst. Algemeen directeur Hans Aarntzen liep al even rond met het idee om de onderneming te verkopen. Hij had reeds een adviseur ingeschakeld, maar deze samenwerking liep niet naar verwachting.

"Een bevriende ondernemer raadde mij toen aan in zee te gaan met Rembrandt , aangezien hij naar volle tevredenheid was begeleid bij de verkoop van zijn bedrijf. Ik kwam toen aan tafel te zitten met Rembrandt en na het opstellen van een offerte zijn zij voor ons aan de slag gegaan met de waardebepaling en het informatiememorandum. Vervolgens is er een acquisitieprofiel rondgestuurd. Daar ontvingen we wel reacties op, maar helaas zaten hier geen geschikte kandidaten tussen. Het is dan ook erg moeilijk om een bedrijf van dit kaliber in deze branche te verkopen. Xylo Parket werd in de eerste instantie niet benaderd, omdat het hier ging om een dichtbij gevestigde concurrent. Maar omdat de zoektocht moeizaam verliep is uiteindelijk toch besloten om Marc Snoeijink te benaderen. De onderhandeling heeft door een aantal onvoorziene drempels nog even geduurd, maar na een proces van ruim anderhalf jaar kon uiteindelijk dan toch de koopovereenkomst getekend worden.

Rembrandt kan goed inspelen op de eigenschappen van een onderneming en de grillen van de branche. Daarbij waren ze zeer actief in het benaderen van kopers. De vaart bleef in het proces zitten en dook een probleem op, dan werd door Rembrandt direct naar een oplossing gezocht. In menselijk opzicht was er veel respect voor elkaar. Als ik het niet meer zag zitten, waren daar altijd bemoedigende woorden van het team van Rembrandt. Zo word je als ondernemer bij de les gehouden. Zeker in de laatste fase van de onderhandelingen was Rembrandt een grote steun. Zij waren praktisch dag en nacht bereikbaar en altijd bereid je te adviseren. Dit hebben zij dan ook voortreffelijk gedaan!

Ik zou andere ondernemingen die overdrachtsplannen hebben zeker aanraden een keer met Rembrandt te gaan praten. Zij leveren absoluut wat ze beloven."