Ruijs Visual Computing B.V.

Ruijs Visual Computing B.V. houdt zich al 23 jaar bezig met digitale beeldverwerking en is sinds lange tijd volledig gefocust op producten en dienstverlening voor ziekenhuizen en pathologie laboratoria. Eind maart 2014 heeft Main Capital Partners samen met het management 100% van de aandelen overgenomen van Ronald Ruijs.

In 1991 heb ik RVC opgericht en zijn wij begonnen met het ontwikkelen van een softwarepakket waarmee beeldmateriaal snel en eenvoudig kon worden gearchiveerd. In 2003 zijn wij ons gaan richten op het ontwikkelen van een centraal systeem voor de opslag van beelden binnen het ziekenhuis. Met ons product Clinical Assistant bieden wij een oplossing voor beeldopslag en workflow ondersteunende oplossingen voor de primaire processen van ziekenhuizen. In de loop van de jaren is Clinical Assistant uitgegroeid tot een ziekenhuisbrede oplossing die bij meer dan 35 verschillende afdelingen van ziekenhuizen in gebruik is.

Ik heb de onderneming de afgelopen jaren met veel plezier geleid. Vanwege mijn technische achtergrond en de snelle groei van RVC had ik de wens om de rol en verantwoordelijkheden als aandeelhouder over te dragen en om mijn werk en privé balans anders te gaan inrichten. Zodoende ben ik via de Rabobank in contact gekomen met Rembrandt Fusies & Overnames.

Rembrandt Fusies & Overnames heeft een doorslaggevende rol gespeeld bij het verkopen van mijn bedrijf aan Main Capital Partners en het management. De kennis en ervaring van Rembrandt in dit traject heeft geleid tot een soepele en zeer succesvolle afronding. Tevens was ik zonder Rembrandt niet terecht gekomen bij een partner zoals Main Capital Partners.