Rijkenberg Chocolade en Suikerwerken

In 1957 startte mijn vader met een banketbakkerij die in 55 jaar geleidelijk ontwikkelde tot een grootschalige chocoladefabriek. Sinds mijn veertiende bracht ik bijna elk vrij uur rond in de fabriek en in 1995 nam ik de aandelen over van mijn vader.

Rijkenberg produceert en verpakt pindarotsjes en allerlei variaties vorm-, spuit- en musketchocolade. Met name voor de Sinterklaas- en Kersttijd draait de fabriek op volle toeren om alle klanten van chocolade te voorzien.

Rembrandt nam een aantal jaar geleden contact met mij op, omdat ze mij als potentiële partij zagen voor een kooptraject dat zij toen begeleidden. Ook omdat zij onderdeel zijn van de Rabobank maakten zij op mij een betrouwbare indruk. Mede naar aanleiding van dit contact nam ik toen mijn toekomstplannen nogmaals onder de loep. Ik kwam tot de conclusie dat ik toch mijn onderneming zou willen verkopen in de komende jaren. Hoewel ik nog elke dag met veel plezier aan de slag ging wist ik ook dat de onderneming op dat moment qua investeringen, marktpositie en klantenportefeuille al helemaal klaar was voor een verkoop.

Later heb ik, mede op aanraden van mijn accountmanager bij de Rabobank, ter kennismaking een kop koffie gedronken met Bouke Tauw van Rembrandt. Mijn grootste vraag was vooral aan wie ik mijn bedrijf zou kunnen verkopen. Rijkenberg is echt een familiebedrijf en het was voor mij erg belangrijk dat ik mijn bedrijf over kon dragen aan iemand die onze onderneming op waarde schat en zorg draagt voor de continuïteit van het familiebedrijf en haar trouwe werknemers.

Ik heb in het proces met Rembrandt verschillende kandidaten, zowel strategische partijen als Management Buy In kandidaten, gesproken en uiteindelijk bleek een ervaren manager, Henk Bijma, het meest geschikt om de nieuwe uitdaging aan te gaan. Henk heeft de nodige ervaring in de chocoladebranche en is enthousiast aan de slag gegaan om de grote mogelijkheden, die er binnen de onderneming zijn, te verwezenlijken.

Ik ben ervan overtuigd dat ik zonder Rembrandt deze koper niet had kunnen vinden. Zij hebben ervoor gezorgd dat grote hobbels in het overnameproces naar mijn wens glad gestreken zijn. Rembrandt luisterde altijd goed naar mijn kant van het verhaal en communiceerde tegelijkertijd heel helder over de haalbaarheid van mijn ideeën. Ik ben zeer tevreden over de nauwe betrokkenheid en continue beschikbaarheid van Rembrandt bij het proces en bij mijzelf en kan ze dan ook van harte aanbevelen bij een ieder die een soortgelijke beslissing overweegt.