MDB Twello B.V.

MDB Twello B.V. is een ruim 250 jaar oud familiebedrijf. De onderneming is opgericht als handelsbedrijf in koloniale waren en aanverwante artikelen ten behoeve van bakkerijen. Vandaag de dag produceert en verhandelt de onderneming een compleet assortiment soja- en lupineproducten voor de totale levensmiddelenindustrie. MDB's producten worden o.a. verwerkt in brood, banket, sauzen en pasta's.

De drie broers en drie zussen, 8e generatie, hebben gezamenlijk het besluit genomen het familiebedrijf te verkopen. Ondanks de grote familie was het lastig om binnen de familie dé geschikte opvolger te vinden en vond men verdere verwatering van het aandeelhoudersschap binnen de familie ongewenst. Daarnaast was het de visie van de aandeelhouders dat door aansluiting bij een strategische partij de onderneming zich verder en sneller zou kunnen ontwikkelen, met name ten aanzien van de buitenlandse markt.

"Via  Rabobank zijn wij bij Rembrandt terechtgekomen en zij hebben ons bij de transactie begeleid. Ons gaf het veel vertrouwen dat Rembrandt een onderdeel is van de bank waar wij al lange tijd bankieren. Daarnaast heeft Rembrandt  de kennis en de ervaring in huis die je zelf niet hebt.

De verkoop van ons bedrijf is een lang proces geworden. Het bleek veel moeilijker dan wij vooraf dachten om de ideale partner te vinden, die het bedrijf verder kan brengen. Ook dachten wij vooraf dat wij door onze specialisatie een hoge opbrengst konden realiseren. Rembrandt  heeft ons wat dat betreft altijd weer met beide benen op de grond teruggeplaatst. Het is verstandig om je eigen verwachtingen die je hebt aangaande de opbrengst bij verkoop te toetsen bij een onafhankelijke expert. Je ziet je eigen bedrijf toch anders dan derden dat doen.

Uiteindelijk hebben wij de ideale partner voor ons bedrijf gevonden en hebben wij het verkoopproces succesvol kunnen afsluiten. Wij zullen in verband met de nabetalingperiode nog enige jaren actief begeleid worden door Rembrandt F&O en zijn erg tevreden over de geleverde adviezen."