Hukra

Hukra is een gerenommeerde exporteur van snijbloemen. Met ongeveer 50 medewerkers worden snijbloemen geëxporteerd naar 8 landen.
Hukra is in 1982 opgericht en in 1992 overgenomen door Interflora AB (Zweden). Interflora is in 1923 opgericht en ondersteunt haar leden die hoofdzakelijk bloemenwinkels exploiteren (zogenoemde leden/coöperatie). Deze bloemenwinkels vormen onderdeel van Interflora's 'Fleurop' netwerk. Interflora levert wereldwijd in 140 landen aan circa 40.000 bloemenwinkels.
In mei 2011 werd Rembrandt Fusies & Overnames gevraagd door Johan Mansson om hem te begeleiden bij de management buy-out bij Hukra.

Johan Månsson is sinds 1992 werkzaam bij en sinds 2000 directeur van Hukra.

"Rembrandt Fusies & Overnames heeft gezorgd voor een goed evenwicht tussen een lang gekoesterde wens om Hukra over te nemen (emotie) en goede zakelijke afspraken te maken met de verkoper (ratio). Daarnaast was het van belang om naast de koopovereenkomst ook een goede samenwerkingsovereenkomst te tekenen, omdat Interflora een belangrijke klant is van Hukra. Het was een proces van pieken en dalen, maar gelukkig hield het team van Rembrandt F&O het hoofd koel en kwamen zij telkens met goede oplossingen. Ik heb mij na afloop pas gerealiseerd hoe belangrijk het is dat je een adviseur kiest met veel ervaring."