Adventure Food

"Adventure Food is een bedrijf dat instant maaltijden voor outdoorsporters en expedities ontwikkelt en produceert. Via mijn achtergrond als ervaren expeditiereiziger en klimmer (o.a. Mount Everest en K2 zie ook www.hansvandermeulen.nl had ik als gebruiker veel ervaring met dit soort maaltijden en zag ik veel kansen voor een nieuw en verbeterd product.

Mijn doelstelling sinds mijn betrokkenheid bij Adventure Food was om eten te maken voor expedities of beklimmingen dat niet alleen voedzaam is, maar ook gezond en lekker. De meeste producten die op dat moment op de markt waren voldeden hier niet aan. Met Adventure Food is het ons wel gelukt om deze doelstelling te bereiken, recent hebben we hier in verschillende binnen- en buitenlandse bladen nog onderscheidingen voor ontvangen!

Het heeft mij de afgelopen jaren ontzettend veel tijd en energie gekost om Adventure Food op het niveau te krijgen waar het zich nu bevindt. Na ruim 11 jaar merkte ik dat het tijd was om dit hoofdstuk voor mezelf af te sluiten en een nieuwe levensfase in te gaan.

Via Marco van Ee van Rabobank Utrechtse Heuvelrug ben ik toen in contact gekomen met Rembrandt. Met hen heb ik de verschillende verkoopmogelijkheden besproken, een Management Buy In (MBI) traject bleek een optie te zijn die goed aansloot bij het bedrijf en bij mijn eigen ideeën. Er waren uiteindelijk ook meerdere MBI kandidaten geïnteresseerd in de overname.

Rembrandt heeft mij enorm geholpen om het verkoopproces op een professionele wijze te stroomlijnen, duidelijk aan te geven welke stappen we wel/niet moesten zetten en welke afspraken we beter wel/niet konden maken. Ook heeft Rembrandt voor mij heel duidelijk in kaart gebracht wat voor mij persoonlijk de exacte financiële gevolgen van de transactie waren. In mijn eentje had ik het resultaat dat er nu ligt denk ik niet kunnen bereiken, in ieder geval niet zo snel.

Met de overnemende partij hebben wij afgesproken dat ik nog ongeveer 1 jaar betrokken blijf bij het bedrijf om mijn know-how en ervaring goed aan hen over te dragen. Dit verloopt tot nu toe allemaal erg goed en naar ieders tevredenheid, onder andere omdat wij hier tijdens het sluiten van de overeenkomst al goed met elkaar over hebben nagedacht en duidelijk afspraken over hebben gemaakt."