Rembrandt F&O Ontbijtworkshops Rotterdam

AANMELDEN ONDERAAN DE PAGINA - EXTRA SESSIE OP 4 DECEMBER

Eerder dit jaar organiseerden we de eerste drukbezochte Rembrandt F&O Ontbijtworkshops. Tijdens deze sessies hebben we stilgestaan bij het ‘verkoopklaar’ maken van ondernemingen en de theorie en praktijk van waarderingen.

Ook dit najaar organiseren we weer Ontbijtworkshops om kennis op te doen en met onderwerpen die jullie mogelijk kunnen gebruiken als handvatten in gesprekken met jullie klanten en prospects. Daarnaast blijft dit een mooie manier om collega’s in de regio te spreken en ervaringen te delen.

Aanmelden

Per workshop hebben we ruimte voor 12 personen. Gezien het beperkte aantal plekken, vragen we om je vooraf via het onderstaande formulier te registreren. 

Praktische informatie

De bijeenkomsten vinden plaats van 8.00 tot 10.00 uur (inloop vanaf 7.30 uur) op ons kantoor in Rotterdam, Parklaan 1. Uiteraard zorgen we dat er tijdens de workshop een goed ontbijt klaar staat.

Dit najaar staan de volgende workshops gepland:

Dinsdag 4 december: Het waarderen van ondernemingen: theorie en praktijk (*EXTRA SESSIE*)

De indicatieve waardebepaling is een belangrijk onderdeel van ieder proces. Op basis van deze waardebepaling beslissen ondernemers bijvoorbeeld of de waarde van hun aandelen bij verkoop voldoende is voor hun oude dag, of een acquisitie van een andere onderneming wordt doorgezet en worden belangrijke waardebepalende elementen voor een koop of verkoopproces geïdentificeerd. Welke waarderingsmethoden worden gebruikt, welke variabelen zijn van invloed en welke vuistregels kunnen jullie zelf in gesprekken ook noemen? Tijdens de workshop lopen we gezamenlijk een volledige waardebepaling door van een voorbeeldonderneming. Deze workshop is vooral geschikt voor accountmanagers die al meerdere keren contact met ons hebben gehad.

 

Woensdag 31 oktober: Pre-exit & transactiestructuren (-VOL-)

Tijdens deze sessie behandelen we twee onderwerpen. Allereerst staan we stil bij de zogeheten pre-exit, waarbij een ondernemer een deel van zijn belang verkoopt, vaak aan een participatiemaatschappij. Een dergelijk traject heeft voor de ondernemer verschillende voordelen, maar ook aandachtspunten. Hier staan we tijdens de workshop bij stil en we bespreken hoe wij een dergelijk traject aanpakken.

Onderdeel van koop- en verkoopprocessen is het bepalen van de transactiestructuur. We gaan in het tweede deel van deze workshop in op de aandachtspunten bij verschillende transactiestructuren en de achtergrond van begrippen als cash & debt free en locked box. Deze workshop is vooral geschikt voor accountmanagers die al meerdere keren contact met ons hebben gehad.

Woensdag 7 november: De kracht van het plan: het ‘verkoopklaar’ maken van de onderneming (-VOL-)

Een ideaal verkoopproces begint niet met het benaderen van kandidaten of met een partij die opeens op de stoep staat. Voor een optimale uitkomst adviseren wij ondernemers om op tijd – soms al enkele jaren van te voren – te starten met de voorbereidingen op een verkoopproces. Net als dit voorjaar staan we tijdens deze workshop stil bij het ‘verkoopklaar’ maken van de onderneming en bij de stappen die ondernemers alvast kunnen zetten vooruitlopend op een verkoopproces. Deze workshop is met name geschikt voor accountmanagers grootzakelijk en vermogensmanagers die nog minder vaak met ons in contact zijn geweest.

Woensdag 28 november: Pre-exit & transactiestructuren (-VOL-)

Zie hierboven.

 

*
Top